Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata do piersi z kurczaka w sosie tysiąca wysp . Zrobienie marynaty zajmuje nam kilka minut , przygotowanie fileta do obiadu lekko ponad godzinkę . Warto czekać.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8642
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8642
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Składniki
Sos tysiąca wysp to nic innego jak mieszanka ulubionego ketchupu , majonezu , musztardy Wszystko daję w jednakowych porcjach . Mieszam do połączenia się składników . Marynujemy : Przygotowane piersi z kurczaka , umyte osuszone , przekrojone na pół ( tak żeby wyszły dwa płaty ) nacieram dokładnie taką marynatą i zostawiam na około 40 minut do godziny w lodówce . Marynaty powinno być stosownie do ilości mięsa . Smażymy : amarynowane filety , razem z utrzymującą się na nich marynacie , obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju rozgrzanym na patelni . Smażę na małym ogniu aż mięso będzie przesmażone . Doskonale sprawdzimy to za pomocą widelca . Tak przygotowane filety doskonale nadają się do podania w formie drobiowego kotleta czy jako mięso do hamburgera .