Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata do piersi z kurczaka w sosie tysiąca wysp . Zrobienie marynaty zajmuje nam kilka minut , przygotowanie fileta do obiadu lekko ponad godzinkę . Warto czekać.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 97
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9322
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4886
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 38
Dziś do pracy.
Odsłon: 646
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 97
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9322
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4886
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 38
Dziś do pracy.
Odsłon: 646
Składniki
Sos tysiąca wysp to nic innego jak mieszanka ulubionego ketchupu , majonezu , musztardy Wszystko daję w jednakowych porcjach . Mieszam do połączenia się składników . Marynujemy : Przygotowane piersi z kurczaka , umyte osuszone , przekrojone na pół ( tak żeby wyszły dwa płaty ) nacieram dokładnie taką marynatą i zostawiam na około 40 minut do godziny w lodówce . Marynaty powinno być stosownie do ilości mięsa . Smażymy : amarynowane filety , razem z utrzymującą się na nich marynacie , obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju rozgrzanym na patelni . Smażę na małym ogniu aż mięso będzie przesmażone . Doskonale sprawdzimy to za pomocą widelca . Tak przygotowane filety doskonale nadają się do podania w formie drobiowego kotleta czy jako mięso do hamburgera .