Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odbylo sie dzisiaj, jednak przygotowalam to wczoraj wieczorem :-)) Pyszne to bylo - powiem tyle. na pewno do powtorzenia.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6075
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1852
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6075
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1852
 
         
         
                Składniki
Kotlety moczymy 2 godziny w wodzie z octem, wysuszamy, rozbijamy i dajemy do miski. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki, wraz ze wszystkimi przyprawami, sokiem z catryny i oliwa dodajemy do miesa. Dokladnie masujemy i odstawiamy pod przykryciem do lodowki do nastepnego dnia. Kotlety oblozone czosnkiem panierujemy dokladnie w mace, nastepnie w rozbeltanych jajkach i bulce tartej. Smazymy na rozgrzanym smalcu na wolnym ogniu pod pokrywa. (uzywam specjalnej pokrywy do patelni z otworami.) Przepyszne !!!! Podalam wraz z ziemniaczkami puree i sosem mysliwskim samodzielnie zrobionym ze swiezego wywaru warzywnego z grzybami lesnymi i jalowcem, na ktorym przygotowalam beszamel. Zabielilam slodka smietanka. Pysznego.