Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odbylo sie dzisiaj, jednak przygotowalam to wczoraj wieczorem :-)) Pyszne to bylo - powiem tyle. na pewno do powtorzenia.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10982
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13248
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5009
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10982
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13248
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5009
Składniki
Kotlety moczymy 2 godziny w wodzie z octem, wysuszamy, rozbijamy i dajemy do miski. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki, wraz ze wszystkimi przyprawami, sokiem z catryny i oliwa dodajemy do miesa. Dokladnie masujemy i odstawiamy pod przykryciem do lodowki do nastepnego dnia. Kotlety oblozone czosnkiem panierujemy dokladnie w mace, nastepnie w rozbeltanych jajkach i bulce tartej. Smazymy na rozgrzanym smalcu na wolnym ogniu pod pokrywa. (uzywam specjalnej pokrywy do patelni z otworami.) Przepyszne !!!! Podalam wraz z ziemniaczkami puree i sosem mysliwskim samodzielnie zrobionym ze swiezego wywaru warzywnego z grzybami lesnymi i jalowcem, na ktorym przygotowalam beszamel. Zabielilam slodka smietanka. Pysznego.