Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby to bardzo częsty gość w mojej kuchni. Każda z nich jest inna i każda dostarcza innych doznań smakowych. Mięso tuńczyka jest wyjątkowe, ponieważ jego konsystencja przypomina cielęcinę. Do tego tuńczyk zawiera małą ilość tłuszczu, ale sporą białka. Możemy w nim znaleźć także kwasy omega-3, witaminy z grupy B, witaminę A i D, a także wapń, fosfor i żelazo. Dzisiaj zapraszam na tuńczyka w słodkiej marynacie, podawanego w towarzystwie ryżu i surówki z pieczonych buraczków.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13157
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4189
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43092
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 505
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 399
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 454
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13157
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4189
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43092
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 505
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 399
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 454
Składniki
Do miseczki wlewamy oliwę, sos sojowy, ocet balsamiczny oraz miód, dodajemy przyprawy i mieszamy wszystko do momentu powstania jednolitej konsystencji. Do powstałej marynaty wkładamy umyte steki z tuńczyka, dokładnie je nią obtaczamy i odstawiamy na około 2 godziny do zamarynowania. Po tym czasie steki smażymy około 2 minut z każdej strony. Usmażonego tuńczyka podajemy z plastrami cytryny.
Tak zamarynowanego tuńczyka możemy także upiec w piekarniku lub przygotować na grillu. Jako dodatek świetnie sprawdzi się ryż jaśminowy oraz surówka z pieczonych buraczków z dodatkiem czerwonej papryki i cebulki.