Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto drożdżowe z nadzieniem z chrupiącej cukinii i grzybów leśnych. Wygląda pięknie i smakuje obłędnie
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 255
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 255
Składniki
Ciasto: Mleko podgrzewamy z masłem do rozpuszczenia masła, potem odkładamy do ostygnięcia. Drożdże rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody. Dodajemy mleko z masłem, jajko i cukier. Mieszamy. Dodajemy sól i mąkę. Ciasto zagniatamy, aż przestanie się kleić do rąk. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. W tym czasie robimy farsz: Grzyby dusimy na oleju około 30 minut. Doprawiamy mocno pieprzem. Cukinię obieramy i kroimy na plasterki - im cieńsze będą tym cukinia będzie miększa. Ja wolę bardziej chrupiącą, więc zostawiłam ją w większych kawałkach. Jajka mieszamy z mlekiem i przyprawami. Dodajemy cukinię i grzyby.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do natłuszczonej tortownicy. Na ciasto wylewamy nadzienie. na górę wykładamy plastry pomidora, ser żółty i posypujemy czarnuszką i babką
Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Podajemy na ciepło