Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najlepszych tajskich dań, pastę curry można zrobić samemu lub użyć gotowej.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 700
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 524
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 700
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 524
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Składniki
W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć przez dwie minuty, a następnie wyjąć z garnka o odstawić na bok.
W tym samym garnku usmażyć pastę curry. Smażyć dwie minuty. Następnie dodać mleko kokosowe, bulion, laskę cynamonu, anyż, sos rybny, cukier, ziemniaki oraz bataty. Doprowadzić do zagotowania, zredukować ogień i gotować na średnim ogniu ok. 20 minut, aż ziemniaki i bataty będą miękkie.
Na ostatnie 5 minut gotowania dodać do garnka usmażoną cebulę.
Zdjąć z ognia, z garnka wyciągnąć cynamon i anyż. Przed podaniem skropić sokiem z limonki.
Udekorować kolendrą, posypać orzeszkami, podawać z ryżem.