Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najlepszych tajskich dań, pastę curry można zrobić samemu lub użyć gotowej.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4745
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4192
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4745
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4192
Składniki
W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć przez dwie minuty, a następnie wyjąć z garnka o odstawić na bok.
W tym samym garnku usmażyć pastę curry. Smażyć dwie minuty. Następnie dodać mleko kokosowe, bulion, laskę cynamonu, anyż, sos rybny, cukier, ziemniaki oraz bataty. Doprowadzić do zagotowania, zredukować ogień i gotować na średnim ogniu ok. 20 minut, aż ziemniaki i bataty będą miękkie.
Na ostatnie 5 minut gotowania dodać do garnka usmażoną cebulę.
Zdjąć z ognia, z garnka wyciągnąć cynamon i anyż. Przed podaniem skropić sokiem z limonki.
Udekorować kolendrą, posypać orzeszkami, podawać z ryżem.