Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najlepszych tajskich dań, pastę curry można zrobić samemu lub użyć gotowej.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 232
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6328
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 232
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6328
Składniki
W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć przez dwie minuty, a następnie wyjąć z garnka o odstawić na bok.
W tym samym garnku usmażyć pastę curry. Smażyć dwie minuty. Następnie dodać mleko kokosowe, bulion, laskę cynamonu, anyż, sos rybny, cukier, ziemniaki oraz bataty. Doprowadzić do zagotowania, zredukować ogień i gotować na średnim ogniu ok. 20 minut, aż ziemniaki i bataty będą miękkie.
Na ostatnie 5 minut gotowania dodać do garnka usmażoną cebulę.
Zdjąć z ognia, z garnka wyciągnąć cynamon i anyż. Przed podaniem skropić sokiem z limonki.
Udekorować kolendrą, posypać orzeszkami, podawać z ryżem.