Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotleciki, proste w wykonaniu. Do mięsa dodajemy tylko przyprawy. Żadnych dodatkowych składników. Oczywiście przyprawy można dodać według swojego gustu. Zrobiłam medaliony średniej wielkości, ale jeśli w domu są dzieci, to polecam zrobić mniejsze. Na pewno chętnie zjedzą. Małe medaliony świetnie się też sprawdzą na imprezę jako przekąska. Z podanych składników zrobiłam 8 średniej wielkości medalionów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14123
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16100
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6478
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14123
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16100
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6478
Składniki
Mięso zmielić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Wymieszać, a następnie wyrobić dłonią przez kilka minut. Jeśli trzeba doprawić jeszcze do smaku. Do naczynia nalać trochę wody. Moczyć dłonie i formować okrągłe płaskie kotleciki. Tak przygotowane kotleciki obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony, na niewielkim gazie.