Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotleciki, proste w wykonaniu. Do mięsa dodajemy tylko przyprawy. Żadnych dodatkowych składników. Oczywiście przyprawy można dodać według swojego gustu. Zrobiłam medaliony średniej wielkości, ale jeśli w domu są dzieci, to polecam zrobić mniejsze. Na pewno chętnie zjedzą. Małe medaliony świetnie się też sprawdzą na imprezę jako przekąska. Z podanych składników zrobiłam 8 średniej wielkości medalionów.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1893
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1746
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1893
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1746
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso zmielić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Wymieszać, a następnie wyrobić dłonią przez kilka minut. Jeśli trzeba doprawić jeszcze do smaku. Do naczynia nalać trochę wody. Moczyć dłonie i formować okrągłe płaskie kotleciki. Tak przygotowane kotleciki obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony, na niewielkim gazie.