Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotleciki, proste w wykonaniu. Do mięsa dodajemy tylko przyprawy. Żadnych dodatkowych składników. Oczywiście przyprawy można dodać według swojego gustu. Zrobiłam medaliony średniej wielkości, ale jeśli w domu są dzieci, to polecam zrobić mniejsze. Na pewno chętnie zjedzą. Małe medaliony świetnie się też sprawdzą na imprezę jako przekąska. Z podanych składników zrobiłam 8 średniej wielkości medalionów.
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 51
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 148
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 35
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 162
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 155
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 51
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 148
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 35
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 162
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 155
Składniki
Mięso zmielić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Wymieszać, a następnie wyrobić dłonią przez kilka minut. Jeśli trzeba doprawić jeszcze do smaku. Do naczynia nalać trochę wody. Moczyć dłonie i formować okrągłe płaskie kotleciki. Tak przygotowane kotleciki obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony, na niewielkim gazie.