Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 743 Ocena: 15361
Dodano: 06.11.2020
Odsłon: 2288
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Na patelni lekko zrumieniłam pokrojoną w kosteczkę cebulę a potem dodałam medaliony pokrojone w grubsze plastry. Wykroiłam cztery sztuki.
Zrumieniłam je z obu stron. Dodałam kmin i papryki w proszku i lekko podsmażyłam razem. Zalałam wodą, dodałam pokrojoną marchew i proszek grzybowy i czosnek suszony.
Dusiłam 1,5 do 2 godzin, aż mięso będzie się rozpadać. Majeranek i sól dodałam pod koniec.
Najlepsze jest drugiego dnia. Idealnie smakuje przegryzany plastrami cebuli i podany z bułką na parze.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (20)

ErJot 12 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Chętnie bym się skusiła na taki obiadek:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 09 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne danie Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 06 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Ja tu piszę o dziczyźnie, a Ty mi taką niespodziankę robisz hehe. Będzie temat za parę dni, bo jutro wybieram się na "małe" zakupy, a wiesz jakie to u mnie "małe" ;)Pyszne jedzonko :) Odpowiedzi: 9 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 06 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Smaczne danie. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 06 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pychota! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 06 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Kusi wzrok i pachnie przez ekran monitora. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz