Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo delikatne mięso rozpływa się, a sos myśliwski idealnie pasuje.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 690
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12471
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 690
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12471
Składniki
Na patelni lekko zrumieniłam pokrojoną w kosteczkę cebulę a potem dodałam medaliony pokrojone w grubsze plastry. Wykroiłam cztery sztuki. Zrumieniłam je z obu stron. Dodałam kmin i papryki w proszku i lekko podsmażyłam razem. Zalałam wodą, dodałam pokrojoną marchew i proszek grzybowy i czosnek suszony. Dusiłam 1,5 do 2 godzin, aż mięso będzie się rozpadać. Majeranek i sól dodałam pod koniec. Najlepsze jest drugiego dnia. Idealnie smakuje przegryzany plastrami cebuli i podany z bułką na parze.
Smacznego :)