Do góry

Dania główne Przepis na:

Medaliony z jelenia w sosie myśliwskim

Medaliony z jelenia w sosie myśliwskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 743 Ocena: 15361

Dodano:

Odsłon: 2288

Wyjątkowo delikatne mięso rozpływa się, a sos myśliwski idealnie pasuje.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Medaliony z jelenia w sosie myśliwskim

Przygotowanie

  1. Na patelni lekko zrumieniłam pokrojoną w kosteczkę cebulę a potem dodałam medaliony pokrojone w grubsze plastry. Wykroiłam cztery sztuki.
    Zrumieniłam je z obu stron. Dodałam kmin i papryki w proszku i lekko podsmażyłam razem. Zalałam wodą, dodałam pokrojoną marchew i proszek grzybowy i czosnek suszony.
    Dusiłam 1,5 do 2 godzin, aż mięso będzie się rozpadać. Majeranek i sól dodałam pod koniec.
    Najlepsze jest drugiego dnia. Idealnie smakuje przegryzany plastrami cebuli i podany z bułką na parze.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń