Do góry

Dania główne Przepis na:

Medaliony z kurczaka z ananasem

Medaliony z kurczaka z ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 337 Ocena: 1648

Dodano:

Odsłon: 454

Filet z kurczaka podany w ten sposób smakuje wyśmienicie.

Składniki

  • Filet z kurczaka podwójny
  • Plastry ananasa - 6 szt.
  • Ser mozzarella - 10 dag
  • Jajka kurze - 2 szt.
  • Tarta bułka do obtoczenia
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Medaliony z kurczaka z ananasem

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka umyć, pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Jajka rozkłócić , włożyć plastry fileta , a następnie obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać trochę oleju, włożyć przygotowane filety i obsmażyć z obu stron.

  2. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym a na nich ananasa.

  3. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach i posypać po ananasie.

  4. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić medaliony i piec do zrumienienia sera.

  5. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń