Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka podany w ten sposób smakuje wyśmienicie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Filet z kurczaka umyć, pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Jajka rozkłócić , włożyć plastry fileta , a następnie obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać trochę oleju, włożyć przygotowane filety i obsmażyć z obu stron.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym a na nich ananasa.
Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach i posypać po ananasie.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić medaliony i piec do zrumienienia sera.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.