Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne mięsko , zawsze wychodzi przepysznie.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 906
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 906
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Składniki
Medaliony umyć , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Paprykę umyć , pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, cukinię umyć. Marchewkę , cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pieczarki obrać, pokroić . Suszone pomidory , pokroić. Warzywa wymieszać doprawić solą i pieprzem , umieścić w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą z oliwek doprawić ziołami prowansalskimi.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę , wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek , ułożyć na medalionach, medaliony ułożyć na warzywach.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Naczynie żaroodporne przykryć pokrywą , jeżeli nie ma przykryć folią aluminiową, piec 40 minut. Gdy pieką się medaliony, wycisnąć sok z pomarańczy. Jabłko umyć , pokroić w plastry. Po 40 minutach wyjąć , skropić sokiem z pomarańczy , ułożyć plastry jabłek , nie przykrywać , piec 10 minut. Przed podaniem na warzywa ułożyć upieczone plastry jabłek na nich medaliony. Podawać z ulubionymi dodatkami.