Do góry

Dania główne Przepis na:

Meksykański Raj

Meksykański Raj

Autor:

Przepisów i artykułów: 834 Ocena: 8864

Dodano:

Odsłon: 581

Malutkie kotleciki zatopione w sosie meksykańskim z aromatycznymi warzywami, podane z makaronem idealnie pasuje na danie obiadowe.

Składniki

  • Składniki na kotlety:
  • ½ kg mięsa mielonego z łopatki
  • Cebula
  • Jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Trochę papryki ostrej
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Składniki na sos warzywny:
  • Cebula
  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 1 opakowanie marchewek mini
  • 1 papryka czerwona
  • słoiczki po 550 g sosu meksykańskiego
  • Sól
  • Dodatkowo:
  • 2 słoiczki po 550 g sosu meksykańskiego
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Meksykański Raj

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko doprawiamy solą oraz papryką ostrą, wsypujemy majeranek, bułkę tartą, dokładnie mieszamy i robimy małe okrągłe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki mięsne smażymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę.
    3. Do cebuli dodajemy fasolkę, marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę, solimy.
    4. Gdy warzywa są już miękkie wlewamy sosy meksykańskie, chwilkę gotujemy.

  3. 5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia.

  4. 6. Na makaron wylewamy sos i układamy kotleciki.
    7. Danie gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń