Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie kotleciki zatopione w sosie meksykańskim z aromatycznymi warzywami, podane z makaronem idealnie pasuje na danie obiadowe.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4574
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418005
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4574
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418005
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko doprawiamy solą oraz papryką ostrą, wsypujemy majeranek, bułkę tartą, dokładnie mieszamy i robimy małe okrągłe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki mięsne smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. 3. Do cebuli dodajemy fasolkę, marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę, solimy. 4. Gdy warzywa są już miękkie wlewamy sosy meksykańskie, chwilkę gotujemy.
5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia.
6. Na makaron wylewamy sos i układamy kotleciki. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.