Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie kotleciki zatopione w sosie meksykańskim z aromatycznymi warzywami, podane z makaronem idealnie pasuje na danie obiadowe.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 71
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 683
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10952
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2348
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 71
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 683
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10952
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2348
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko doprawiamy solą oraz papryką ostrą, wsypujemy majeranek, bułkę tartą, dokładnie mieszamy i robimy małe okrągłe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki mięsne smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. 3. Do cebuli dodajemy fasolkę, marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę, solimy. 4. Gdy warzywa są już miękkie wlewamy sosy meksykańskie, chwilkę gotujemy.
5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia.
6. Na makaron wylewamy sos i układamy kotleciki. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.