Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Micha grzybiarza to idealne danie dla każdego miłośnika leśnych spacerów, który wraca do domu zmęczony i głodny, ale z pełnym koszem prawdziwków! To potrawa szybka i prosta w wykonaniu, która zaspokoi każdy głód. Oczywiście świetnie jest wykorzystać w niej świeżo zebrane grzyby – dzięki czemu całość ma mocny smak.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2925
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2925
Składniki
Prawdziwki oczyść na sucho lub opłucz krótko pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
Pokrój je w plasterki, a większe w półplasterki lub paseczki.
Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
Ziemniaki obierz, umyj i osusz. Pokrój je na niewielkie kawałki lub plasterki.
Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i czosnek. Przesmaż je do zezłocenia.
Dodaj prawdziwki i smaż wszystko razem na małym ogniu do całkowitego odparowania wody i zezłocenia grzybów.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i siekanym rozmarynem.
Grzyby zdejmij z patelni i przełóż na talerz.
Na tę samą patelnię przełóż ziemniaki i podsmażaj do zezłocenia. Dzięki temu przeniknie do nich smak grzybów i pozostałe na patelni przyprawy. Dodatkowo posól do smaku.
Smażone ziemniaki przełóż na talerz, obok grzybów. Michę grzybiarza możesz dodatkowo posypać jeszcze łyżeczką siekanego rozmarynu.