Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety mielone, robione inaczej jak tradycyjne. Smak powala, bardzo je lubimy i przeważnie podawane są z ziemniakami puree i surówką z własnej kiszonej kapusty.
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 6435
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 25
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 472
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7621
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 942
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 6435
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 25
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 472
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7621
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 942
Składniki
Mięso wołowe i wieprzowe myjemy, kroimy na wielkość pasującą do gardzieli maszynki i mielimy na sitku 8 mm. Można kupić już mielone, ale nie wiemy co jest mielone i co już dodane. Ja zawsze sam mielę mięso na mielońce.
Po zmieleniu dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dobrze wyrabiamy na kleistą masę. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę, aby wszystko sie dobrze przegryzło.
Podgrzewamy tłuszcz, formujemy beczułkowaty kształt, obtaczamy w mące i smażymy jedną sztukę mielonego, sprawdzając smak czy czegoś nie brakuje.
Jeżeli wszystko jest w porządku, smażymy resztę mielonych, wkładamy do garnka, przykrywamy pokrywką aby nie wystygły. Podajemy jeszcze ciepłe.