Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety mielone, robione inaczej jak tradycyjne. Smak powala, bardzo je lubimy i przeważnie podawane są z ziemniakami puree i surówką z własnej kiszonej kapusty.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4288
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 72
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 45
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 85
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4288
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 72
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 45
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 85
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Składniki
Mięso wołowe i wieprzowe myjemy, kroimy na wielkość pasującą do gardzieli maszynki i mielimy na sitku 8 mm. Można kupić już mielone, ale nie wiemy co jest mielone i co już dodane. Ja zawsze sam mielę mięso na mielońce.
Po zmieleniu dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dobrze wyrabiamy na kleistą masę. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę, aby wszystko sie dobrze przegryzło.
Podgrzewamy tłuszcz, formujemy beczułkowaty kształt, obtaczamy w mące i smażymy jedną sztukę mielonego, sprawdzając smak czy czegoś nie brakuje.
Jeżeli wszystko jest w porządku, smażymy resztę mielonych, wkładamy do garnka, przykrywamy pokrywką aby nie wystygły. Podajemy jeszcze ciepłe.