Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone fakt, ile można jeść to samo. Mam dla Ciebie coś nowego, smacznego, przekonaj się.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2631
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 231
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2631
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 231
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułką tartą, wbijam jajko, wlewam ketchup. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w drobno kostkę, Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Warzywa z serem przekładam do mięsa i wyrabiam masę mięsną.
2. Mięso z kurczaka kroję w paseczki obtaczam w ziołach prowansalskich, Bazylii oraz soli.
3. Z mięsa mielonego formuję podłużne kotlety, do środka wciskam paseczki mięsa z kurczaka. 4. Następnie panieruje w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
5. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 6. Smacznego.