Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone fakt, ile można jeść to samo. Mam dla Ciebie coś nowego, smacznego, przekonaj się.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4403
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11968
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4403
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11968
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułką tartą, wbijam jajko, wlewam ketchup. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w drobno kostkę, Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Warzywa z serem przekładam do mięsa i wyrabiam masę mięsną.
2. Mięso z kurczaka kroję w paseczki obtaczam w ziołach prowansalskich, Bazylii oraz soli.
3. Z mięsa mielonego formuję podłużne kotlety, do środka wciskam paseczki mięsa z kurczaka. 4. Następnie panieruje w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
5. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 6. Smacznego.