Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie obiadowe,jak również nadaję się na przekąskę.Polecam:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Mięso z indyka zmielić ja miałam akurat udziec indyczy.Dodać namoczoną i odciśniętą bułkę,jajka,natkę pietruszki,bułkę tartą i wyciśnięte ząbki czosnku.Doprawić pieprzem i solą i dobrze wyrobić masę mięsną. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w 1cm krążki .Cukinię pokroić w 1cm plastry ,a cebulę około 0,5 cm plasterki. Blaszkę z piekarnika wyścielić papierem do pieczenia,ułożyć krążki papryki,miałam poł zielonej to dodałam. Do krążków włożyć cukinię,na wierzch masę mięsną.
Na masę mięsną położyć plasterki cebuli. Dać do nagrzanego piekarnika do 190* piec góra-dół około 40min. Wyjąć i posypać obficie startym serem żółtym i ponownie dać do zapieczenia.
Gotowe krążki podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Smacznego życzę!