Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie obiadowe,jak również nadaję się na przekąskę.Polecam:)
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 103
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3342
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 103
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3342
Składniki
Mięso z indyka zmielić ja miałam akurat udziec indyczy.Dodać namoczoną i odciśniętą bułkę,jajka,natkę pietruszki,bułkę tartą i wyciśnięte ząbki czosnku.Doprawić pieprzem i solą i dobrze wyrobić masę mięsną. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w 1cm krążki .Cukinię pokroić w 1cm plastry ,a cebulę około 0,5 cm plasterki. Blaszkę z piekarnika wyścielić papierem do pieczenia,ułożyć krążki papryki,miałam poł zielonej to dodałam. Do krążków włożyć cukinię,na wierzch masę mięsną.
Na masę mięsną położyć plasterki cebuli. Dać do nagrzanego piekarnika do 190* piec góra-dół około 40min. Wyjąć i posypać obficie startym serem żółtym i ponownie dać do zapieczenia.
Gotowe krążki podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Smacznego życzę!