Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle soczyste kotlety mielone przygotowane z dwóch rodzajów mięs. Przepis inspirowany smakami z dzieciństwa Mateusza Gesslera.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118678
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8633
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3165
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2459
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118678
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8633
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3165
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2459
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle klarowanym.
Bułki umieść w głębokim naczyniu. Zalej mlekiem i pozostaw do namoknięcia. Gdy będą gotowe, odsącz z nadmiaru mleka.
Do dużej miski przełóż mięso wołowe i wieprzowe, dodaj bułki, bulion, jajka i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj kotleciki, każdy z nich obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym ogniu z obu stron do zarumienienia.