Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle soczyste kotlety mielone przygotowane z dwóch rodzajów mięs. Przepis inspirowany smakami z dzieciństwa Mateusza Gesslera.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8625
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8625
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle klarowanym.
Bułki umieść w głębokim naczyniu. Zalej mlekiem i pozostaw do namoknięcia. Gdy będą gotowe, odsącz z nadmiaru mleka.
Do dużej miski przełóż mięso wołowe i wieprzowe, dodaj bułki, bulion, jajka i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj kotleciki, każdy z nich obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym ogniu z obu stron do zarumienienia.