Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię eksperymentować w kuchni, więc dzisiejsze mielone kotlet to mielone z dodatkiem tartej mozzarella Apetina . Kotlety wyszły bardzo smaczne. Polecam
miska, nóż, patelnia, miska lub talerz na panierkę,
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2573
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2573
Składniki
Mięso mielone włożyć do miski , dodać jajka , przyprawy, namoczone w mleku lecz odciśnięte kajzerki, drobno pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek, dokładnie wymieszać i na koniec wmieszać startą mozzarellę. Formować kotlety, panierować w bułce tartej , smażyć na rozgrzanym maśle klarownym lub oleju z każdej strony na rumiano. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu lecz nie koniecznie. Podawać do drugiego dania lub jako wędlinkę na pieczywie. Smacznego
Przygotowanie masy.
Kotlety gotowe do smażenia.
Mielone kotlety gotowe do podania.