Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Steki z mięsa mielonego z dużą ilością rumianej cebulki to nasza propozycja na pyszny obiad. Różnią się tym od tradycyjnych kotletów mielonych, że nie damy do nich bułki, ani żadnych innych dodatków prócz jajka i przypraw. Pierzynka z cebuli dodatkowo podkreśli smak steków.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Składniki
Do mielonego mięsa dodajemy przyprawy, jajko, wodę i maggi. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy, najlepiej wyrabiać mięso rękami. Masa powinna być dosyć ścisła. Następnie na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Dłonie zwilżamy wodą i formujemy z mięsa okrągłe, płaskie steki.
Smażymy kotleciki na rumiano z obu stron. Po czym zdejmujemy je z patelni, a na tłuszczu, na którym się smażyły rumienimy pokrojoną w półplasterki cebulę ( jeśli tłuszczu jest mało, możemy trochę dodać). Pod koniec smażenia do cebuli dodajemy szczyptę soli i cukru.
Steki układamy na rumianej cebuli i podgrzewamy. Podajemy z ulubioną surówką i ziemniakami. Steki mielone z cebulką rumianą gotowe!
Nasza propozycja ulubionej surówki do steków: https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-tradycyjna-surowka-z-pora,1982050,walek.html