Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Steki z mięsa mielonego z dużą ilością rumianej cebulki to nasza propozycja na pyszny obiad. Różnią się tym od tradycyjnych kotletów mielonych, że nie damy do nich bułki, ani żadnych innych dodatków prócz jajka i przypraw. Pierzynka z cebuli dodatkowo podkreśli smak steków.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25072
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6154
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 502
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25072
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6154
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 502
Składniki
Do mielonego mięsa dodajemy przyprawy, jajko, wodę i maggi. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy, najlepiej wyrabiać mięso rękami. Masa powinna być dosyć ścisła. Następnie na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Dłonie zwilżamy wodą i formujemy z mięsa okrągłe, płaskie steki.
Smażymy kotleciki na rumiano z obu stron. Po czym zdejmujemy je z patelni, a na tłuszczu, na którym się smażyły rumienimy pokrojoną w półplasterki cebulę ( jeśli tłuszczu jest mało, możemy trochę dodać). Pod koniec smażenia do cebuli dodajemy szczyptę soli i cukru.
Steki układamy na rumianej cebuli i podgrzewamy. Podajemy z ulubioną surówką i ziemniakami. Steki mielone z cebulką rumianą gotowe!
Nasza propozycja ulubionej surówki do steków: https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-tradycyjna-surowka-z-pora,1982050,walek.html