Dania główne Przepis na:
Mielone w boczku


Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48122
Dodano: 27.02.2018
Odsłon: 3586
Składniki
- 200 g łopatki wieprzowej
- 200 g serca wieprzowego
- ser żółty
- 1 cebula
- 8 plastrów boczku wędzonego (plastry muszą być długie)
- sól, pieprz
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Łopatkę i serce mielimy na średnich oczkach. Dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Z sera wycinamy słupki 1x1x5 cm, każde „otulamy” mielonym mięsem. Tak przygotowane kotlety zawijamy w plastry boczku i pieczemy przez 35-40 min w temperaturze 200°C.
Komentarze do przepisu (13)

Bellapi 28 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
a mielone zawsze i wszędzie z takimi dodatkami obłedne1 Kto głosował? | Odpowiedz

izek 27 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Taki kotlet to jest coś!! :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 27 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Mmmmm,ale kusisz pysznościami,kiedy ja na diecie:(Przepyszności...:) Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 27 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Niebo dla oka i podniebienia! <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 27 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
No jak z tego co zostaje pod ręką wychodzi takie "cuś", to ja nie mam pytań ;)Popieram Kasię, z jej buraczkami to będzie petarda xD Odpowiedzi: 1 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz

Kate85 27 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Ooo widzisz! A u mnie w sam raz przepis na buraczki do Twojego mielonego ;DOdpowiedzi: 1 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 27 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
jakie rumiane i chrupiace :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz