Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone w boczku

Mielone w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48122

Dodano:

Odsłon: 3586

Wiecie jak to jest z nami :P musieliśmy coś sami zrobić z tego, co pod ręką było ;)

Składniki

  • 200 g łopatki wieprzowej
  • 200 g serca wieprzowego
  • ser żółty
  • 1 cebula
  • 8 plastrów boczku wędzonego (plastry muszą być długie)
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łopatkę i serce mielimy na średnich oczkach. Dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Z sera wycinamy słupki 1x1x5 cm, każde „otulamy” mielonym mięsem. Tak przygotowane kotlety zawijamy w plastry boczku i pieczemy przez 35-40 min w temperaturze 200°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bellapi 28 lutego 2018 a mielone zawsze i wszędzie z takimi dodatkami obłedne

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 27 lutego 2018 Mmmmm,ale kusisz pysznościami,kiedy ja na diecie:(
Przepyszności...:)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 lutego 2018 No jak z tego co zostaje pod ręką wychodzi takie "cuś", to ja nie mam pytań ;)

Popieram Kasię, z jej buraczkami to będzie petarda xD
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kate85 27 lutego 2018 Ooo widzisz! A u mnie w sam raz przepis na buraczki do Twojego mielonego ;D



Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń