Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły się wam tradycyjne mielone, gołąbki polecam inny sposób, prosty do przygotowania, mięso mielone w liściu kapusty młodej.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 911
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3974
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 911
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3974
Składniki
Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, majeranek, obraną startą na tarce o dużych oczach marchew, dodajemy ryż ugotowany w osolonej wodzie, wyrabiamy masę mięsną.
Kapustę obgotowujemy w gorącej wodzie. Na każdym liściu kapusty układamy mięso mielone i rozpłaszczamy w kształcie koła.
Kapustę zwijamy w górę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarowanej cienko olejem, łączeniami w dół. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku pod przykryciem 30 minut w 180 °C.
Następnie wyjmujemy polewamy ketchupem, układamy po plasterku sera mozzarelli i posypujemy drobno pokrojoną paprykę. Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180 °C. bez przykrycia.
Danie gotowe. Smacznego.