Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone w panierce z bułki tartej ociekające tłuszczem z patelni to ani zdrowy, ani wykwintny posiłek. Można jednak łatwo wynieść go na inny poziom, skracając czas smażenia do minimum. Kotlety mielone w sosie cebulowym upiecz w piekarniku. Zachwyci cię delikatny smak mięsa i aksamitny, wyrazisty sos.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118064
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2125
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118064
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2125
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Składniki
Namocz połamane na kawałki kajzerki w mleku. Przeciśnij przez praskę czosnek. Połącz w misce mięso mielone, rozkłócone jajka, czosnek, natkę pietruszki, obie papryki i majeranek. Dodaj odciśnięte z nadmiaru mleka kajzerki. Wyrób wszystkie składniki dłonią na jednolitą masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Uformuj z masy mięsnej niewielkie kotleciki. Obsmaż je krótko na bardzo niewielkiej ilości oleju. Zdejmij z patelni, układając na ręczniku papierowym, by wchłonął nadmiar tłuszczu.
Obierz i pokrój cebule. Zeszklij na połowie masła. Dodaj na patelnię cukier. Smaż jeszcze przez chwilę. Gdy cebula się skarmelizuje, zalej ją bulionem. Dodaj tymianek i resztę masła. Duś przez chwilę. Dopraw do smaku solą i pieprzem, po czym całą zawartość patelni przelej do naczynia żaroodpornego.
Umieść w sosie kotleciki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 30 minut (w trakcie obróć kotleciki na drugą stronę). Tak przygotowane mielone w sosie cebulowym możesz podać z ziemniakami lub kaszą.