Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się z wami pysznym daniem jakim jest mielone w waflu tortowym. Można powiedzieć że są to podróbki krokietów. Są pyszne i szybkie w przygotowaniu, a dodatkowym atutem jest fakt, że nie trzeba smażyć naleśników. Polecam
miska, nóż, patelnia, ścierka,
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 151
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 18
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17350
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 151
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 18
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17350
Składniki
Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy przyprawy , obraną , pokrojoną w kostkę i podsmażoną na maśle klarownym cebulkę, jajko oraz bułkę tartą ( 2 - 3 łyżki )masa powinna być kleista. Wszystko dokładnie wyrabiamy do połączenia składników. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na waflu namoczonym w mleku ( to znaczy przykryć wafle ściereczką namoczoną w mleku na 3 minuty) wtedy łatwiej wafla będzie się zwijać. Wafle zwijamy w roladę, kroimy w 2,5 - 3 cm krążki. Pozostałe jajka łączymy z mlekiem, kawałki rolady obtaczamy w rozbełtanym jajku i panierujemy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty , rumiany kolor. Podajemy z barszczykiem czerwonym lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Wafle zwijamy w roladę i kroimy w krążki.
Obtaczamy w rozbełtanym jajku, panierujemy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.