Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15528
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4661
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 340
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2819
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15528
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4661
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 340
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2819
Składniki
Nastawiłam ryż 100 g w szklance wody z odrobiną soli. Podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę i po zeszkleniu dodałam drobno pokrojoną cukinię. Gdy się zrumieni to gotowe. Ryz i cukinia powinny ostygnąć. Wszystkie składniki wrzuciłam do miski, wraz z przyprawami, jajem i bułka tartą.
Masę wyrobiłam i uformowałam spore płaskie kotlety, następnie obtoczyłam je w bułce tartej.
Usmażyłam je na rumiano. Są przepyszne! Smacznego :)