Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety są lepsze od zwykłych mielonych, warto wykorzystać cukinię w ten sposób.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Cukinię starłam na grubych oczkach, lekko przesypałam solą i odcisnęłam po paru minutach. Sok można dodać do zupy lub warzywnego sosu zamiast wody. Do cukinii dodałam starta marchew na cienkim oczku i ser. Cebulę i czosnek też starłam na tarce. Dodałam jeszcze kaszę manną, jaja, sól, chili i gałkę. Można dodać jeszcze odrobinę natki.
Masę wyrobiłam, uformowałam kotlety i obtoczyłam w tartej bułce.
Wyszło mi dziewięć sporych kotletów. Smażyłam je na średnio większym ogniu nie na suchej patelni- ser za szybko by się przyrumienił.
Wyszły obłędne w smaku!
Smacznego :)