Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety są lepsze od zwykłych mielonych, warto wykorzystać cukinię w ten sposób.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9522
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3068
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6597
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9522
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3068
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6597
Składniki
Cukinię starłam na grubych oczkach, lekko przesypałam solą i odcisnęłam po paru minutach. Sok można dodać do zupy lub warzywnego sosu zamiast wody. Do cukinii dodałam starta marchew na cienkim oczku i ser. Cebulę i czosnek też starłam na tarce. Dodałam jeszcze kaszę manną, jaja, sól, chili i gałkę. Można dodać jeszcze odrobinę natki.
Masę wyrobiłam, uformowałam kotlety i obtoczyłam w tartej bułce.
Wyszło mi dziewięć sporych kotletów. Smażyłam je na średnio większym ogniu nie na suchej patelni- ser za szybko by się przyrumienił.
Wyszły obłędne w smaku!
Smacznego :)