Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety są lepsze od zwykłych mielonych, warto wykorzystać cukinię w ten sposób.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4549
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6984
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4549
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6984
Składniki
Cukinię starłam na grubych oczkach, lekko przesypałam solą i odcisnęłam po paru minutach. Sok można dodać do zupy lub warzywnego sosu zamiast wody. Do cukinii dodałam starta marchew na cienkim oczku i ser. Cebulę i czosnek też starłam na tarce. Dodałam jeszcze kaszę manną, jaja, sól, chili i gałkę. Można dodać jeszcze odrobinę natki.
Masę wyrobiłam, uformowałam kotlety i obtoczyłam w tartej bułce.
Wyszło mi dziewięć sporych kotletów. Smażyłam je na średnio większym ogniu nie na suchej patelni- ser za szybko by się przyrumienił.
Wyszły obłędne w smaku!
Smacznego :)