Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety są lepsze od zwykłych mielonych, warto wykorzystać cukinię w ten sposób.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8459
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 535
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8459
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 535
Składniki
Cukinię starłam na grubych oczkach, lekko przesypałam solą i odcisnęłam po paru minutach. Sok można dodać do zupy lub warzywnego sosu zamiast wody. Do cukinii dodałam starta marchew na cienkim oczku i ser. Cebulę i czosnek też starłam na tarce. Dodałam jeszcze kaszę manną, jaja, sól, chili i gałkę. Można dodać jeszcze odrobinę natki.
Masę wyrobiłam, uformowałam kotlety i obtoczyłam w tartej bułce.
Wyszło mi dziewięć sporych kotletów. Smażyłam je na średnio większym ogniu nie na suchej patelni- ser za szybko by się przyrumienił.
Wyszły obłędne w smaku!
Smacznego :)