Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 917 Ocena: 10687
Dodano: 03.12.2020
Odsłon: 1726
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijajmy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem. Następnie dodajemy obraną, drobno pokrojona cebulę, wsypujemy bulkę tarta, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy okrągłe kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju warzywa ( marchewkę z groszkiem) podlewamy ½ szklanki wody, dodajemy kostkę, solimy i gotujemy 20 minut.
3. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i hartując wlewamy do warzyw, chwilkę gotujemy.
4. Warzywa łączymy z kotletami.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

ErJot 07 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super pomysł na tradycyjne ale nie banalne mielone:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Blog_Mydlo_i_Powidlo 04 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Niby tradycyjnie ale jakże oryginalnie:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Smaczne jedzonko :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
13, ale nie jestem przesądny ;) Super jedzonko w sam raz dla lwów i ... skorpionic ;p Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz