Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły nam się zwykłe mielone albo zostały z poprzedniego dnia, możemy wykorzystać ten przepis. Polecam kotlety są pyszne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 756
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 756
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijajmy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem. Następnie dodajemy obraną, drobno pokrojona cebulę, wsypujemy bulkę tarta, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy okrągłe kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju warzywa ( marchewkę z groszkiem) podlewamy ½ szklanki wody, dodajemy kostkę, solimy i gotujemy 20 minut. 3. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i hartując wlewamy do warzyw, chwilkę gotujemy.
4. Warzywa łączymy z kotletami. 5. Gotowe. 6. Smacznego.