Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki z kurczaka pieczone na ryżu zasmakowały mojej rodzinie a mnie odpowiada takie danie jednogarnkowe:) Ale ileż razy można jeść to samo ? Tak więc powstała "wersja zamienna": pałki /lub udka/ kurczaka zastąpiłam pulpetami z mielonego mięsa z indyka a do ryżu dodałem startą marchew i pokrojoną w kostkę paprykę. Naprawdę warto wypróbować bo smakuje rewelacyjnie:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Przygotowujemy zalewę: wodę zagotowujemy z keczupem, olejem i przyprawami. Przygotowujemy mielone: bułkę namaczamy w wodzie /lub bulionie/, odstawiamy na 15 min. a następnie odciskamy z wody. Do mięsa mielonego dodajemy bułkę, jajko, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety /u mnie wyszło 8 szt/. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach a paprykę kroimy w małą kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy 1/3 ryżu wymieszanego z 1/3 marchwi i 1/3 papryki. Następnie układamy pulpety, wykładamy resztę marchwi, papryki i ryżu i zalewamy gorącą zalewą.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy /bez przykrycia/ ok. 1,5 godz.