Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja to smakowite i aromatyczne kotleciki z piersi indyka z dodatkiem chrzanu i suszonych grzybków. Kotleciki są bardzo pożywne, soczyste i delikatne. Smacznie polecam :)
Szalotki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy je delikatnie na oleju rzepakowym. Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku oraz 1,5 łyżeczki zmielonych grzybków suszonych*.
Studzimy zawartość patelni.
* Zmielone grzybki są świetną przyprawą do mięs, zup i sosów - wystarczy, że suszone grzyby zmielimy w młynku do kawy :)
Oczyszczoną pierś z indyka mielimy w maszynce do mięsa i dodajemy do niej ostudzoną cebulkę z grzybkami, namoczoną w mleku kajzerkę, chrzan, koperek, majeranek i żółtko - wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i sosem sojowym. Na koniec do masy dodajemy pianę ubitą z białka i delikatnie mieszamy.
Z powstałej masy formujemy średniej wielkości kotlety i obtaczamy je bułce tartej.
Kotlety smażymy z obu stron na oleju rzepakowym na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Kotleciki podajemy z ulubionymi dodatkami. Świetnie komponują się z klasycznym puree ziemniaczanym oraz świeżą surówką. Mogą być także pożywnym i smakowitym dodatkiem do domowego hamburgera :)
Życzę smacznego! :)
Szybkie i pyszne bardzo sycące danie :)
Odsłon: 8063
Delikatne mięso wolno pieczone i rozszarpane na kawałki. Sprawdzi się w każde...
Odsłon: 932
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 85
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 67
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 94
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5775
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 85
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 67
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 94
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5775
Składniki
Szalotki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy je delikatnie na oleju rzepakowym. Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku oraz 1,5 łyżeczki zmielonych grzybków suszonych*. Studzimy zawartość patelni. * Zmielone grzybki są świetną przyprawą do mięs, zup i sosów - wystarczy, że suszone grzyby zmielimy w młynku do kawy :)
Oczyszczoną pierś z indyka mielimy w maszynce do mięsa i dodajemy do niej ostudzoną cebulkę z grzybkami, namoczoną w mleku kajzerkę, chrzan, koperek, majeranek i żółtko - wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i sosem sojowym. Na koniec do masy dodajemy pianę ubitą z białka i delikatnie mieszamy.
Z powstałej masy formujemy średniej wielkości kotlety i obtaczamy je bułce tartej.
Kotlety smażymy z obu stron na oleju rzepakowym na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Kotleciki podajemy z ulubionymi dodatkami. Świetnie komponują się z klasycznym puree ziemniaczanym oraz świeżą surówką. Mogą być także pożywnym i smakowitym dodatkiem do domowego hamburgera :) Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Dania główne
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Dania główne
Kurczak z groszkiem i marchewką
Młoda kapusta z mięsem
Młoda kapusta z mięsem, pomidorami, pachnąca koperkiem. To danie to smak wios...
Odsłon: 38
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 67