Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z chudej i zdrowej piersi indyka z duszoną cukinią – soczyste, smaczne – idealnie doprawione. Bez bułki tartej.
Płatki owsiane ok. 60 g zmiel do konsystencji bułki tartej.
Na jednej łyżce oleju kokosowego zeszklij ok. minutę cebulę, po czym dodaj startą na tarce o grubych oczkach cukinię wraz ze skórką, posól i przesmaż aż cukinia zmięknie. Odstaw do ostygnięcia.
Mięso mielone przełóż do miski, dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, około 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego, posól i popieprz do smaku.
Dodaj do mięsa podduszoną cukinie z cebulą, jajko oraz 2 łyżki mielonych płatków owsianych. Całość dobrze wymieszaj.
Mokrymi dłońmi formuj równe kotlety, obtaczaj w mielonych płatkach owsianych.
Smaż na rozgrzanej oliwie z oliwek z dwóch stron na rumiany kolor.
Ocjonalnie: przełóż na patelnię z sosem i duś chwilę pod przykryciem.
SOS PIECZARKOWO – KOKOSOWY Z KOPERIEM
◦ 250 g pieczarek
◦ Koperek 1/3 pęczka
◦ 200 ml mleka kokosowego
◦ Biała cebula
◦ Olej kokosowy 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE
◦ Na łyżce oleju kokosowego zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę.
◦ Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, przesmaż od czasu do czasu, aż pieczarki zmiękną, posól do smaku.
◦ Zalej mlekiem kokosowym i zredukuj.
◦ Pod koniec dodaj poszatkowany koperek i całość wymieszaj.
Curry to danie szybkie w przygotowaniu, a bardzo smaczne i pożywne. Można sam...
Odsłon: 1773
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 393
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 893
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 170
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 151
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 393
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 893
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 170
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 151
Składniki
Płatki owsiane ok. 60 g zmiel do konsystencji bułki tartej.
Na jednej łyżce oleju kokosowego zeszklij ok. minutę cebulę, po czym dodaj startą na tarce o grubych oczkach cukinię wraz ze skórką, posól i przesmaż aż cukinia zmięknie. Odstaw do ostygnięcia.
Mięso mielone przełóż do miski, dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, około 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego, posól i popieprz do smaku.
Dodaj do mięsa podduszoną cukinie z cebulą, jajko oraz 2 łyżki mielonych płatków owsianych. Całość dobrze wymieszaj.
Mokrymi dłońmi formuj równe kotlety, obtaczaj w mielonych płatkach owsianych.
Smaż na rozgrzanej oliwie z oliwek z dwóch stron na rumiany kolor.
Ocjonalnie: przełóż na patelnię z sosem i duś chwilę pod przykryciem.
SOS PIECZARKOWO – KOKOSOWY Z KOPERIEM ◦ 250 g pieczarek ◦ Koperek 1/3 pęczka ◦ 200 ml mleka kokosowego ◦ Biała cebula ◦ Olej kokosowy 1 łyżka PRZYGOTOWANIE ◦ Na łyżce oleju kokosowego zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. ◦ Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, przesmaż od czasu do czasu, aż pieczarki zmiękną, posól do smaku. ◦ Zalej mlekiem kokosowym i zredukuj. ◦ Pod koniec dodaj poszatkowany koperek i całość wymieszaj.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Dania główne
Krokiety z pieczarkami i serem
Dania główne
Placki z cukinii i marchewki
Dania główne
Kofty z ryby
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 170
Krokiety z pieczarkami i serem
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 223