Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z chudej i zdrowej piersi indyka z duszoną cukinią – soczyste, smaczne – idealnie doprawione. Bez bułki tartej.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5475
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29824
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 242
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19504
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1086
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5475
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29824
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 242
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19504
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1086
Składniki
Płatki owsiane ok. 60 g zmiel do konsystencji bułki tartej.
Na jednej łyżce oleju kokosowego zeszklij ok. minutę cebulę, po czym dodaj startą na tarce o grubych oczkach cukinię wraz ze skórką, posól i przesmaż aż cukinia zmięknie. Odstaw do ostygnięcia.
Mięso mielone przełóż do miski, dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, około 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego, posól i popieprz do smaku.
Dodaj do mięsa podduszoną cukinie z cebulą, jajko oraz 2 łyżki mielonych płatków owsianych. Całość dobrze wymieszaj.
Mokrymi dłońmi formuj równe kotlety, obtaczaj w mielonych płatkach owsianych.
Smaż na rozgrzanej oliwie z oliwek z dwóch stron na rumiany kolor.
Ocjonalnie: przełóż na patelnię z sosem i duś chwilę pod przykryciem.
SOS PIECZARKOWO – KOKOSOWY Z KOPERIEM ◦ 250 g pieczarek ◦ Koperek 1/3 pęczka ◦ 200 ml mleka kokosowego ◦ Biała cebula ◦ Olej kokosowy 1 łyżka PRZYGOTOWANIE ◦ Na łyżce oleju kokosowego zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. ◦ Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, przesmaż od czasu do czasu, aż pieczarki zmiękną, posól do smaku. ◦ Zalej mlekiem kokosowym i zredukuj. ◦ Pod koniec dodaj poszatkowany koperek i całość wymieszaj.