Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy pomysł na przyrządzenie kotletów - mielone z kostką lodu w środku. Ten prosty trik sprawi, że kotlety nigdy nie wyjdą za suche. Włożenie kostki lodu do środka sprawi, że mięso podczas smażenia zachowa soczystość i smak bez względu na to, ile dodamy do środka bułki tartej, czy innych składników. Wypróbuj ten przepis, a z pewnością nie pożałujesz.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6914
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243097
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6914
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243097
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone. Dodaj pokrojoną cebulę, wbij jedno całe jajko. Wsyp bułkę tartą i przyprawy. Składniki na kotlety wyrabiaj dłońmi.
Zwilż dłonie. Odrywaj po kawałku mięsa. Formuj okrągłe placki, do środka każdego z nich włóż po niewielkiej kostce lodu. Zlep brzegi kotletów w taki sposób, żeby kostki lodu były idealnie schowane w środku.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki klarowanego masła. Mielone z kostką lodu smaż na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na rumiany kolor.