Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie eksperymentować w kuchni i wprowadzać drobne modyfikacje do znanych potraw? Jeśli tak, ten przepis powinien przypaść wam do gustu. Kotlety mielone z mięsa drobiowego z chrupiącą panierką i niespodzianką w środku. Po rozkrojeniu z kotlecików wypłynie ciągnący się ser - mozzarella. Do tego ziemniaczki oraz ulubiona surówka i obiad gotowy.
Polecam.
Odsłon: 193
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 193
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Koperek posiekaj. Ser mozzarella zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.
Do miski przełóż mięso mielone, wbij jajko, dodaj bułkę tartą, pokrojoną cebulę, koperek oraz przyprawy. Składniki dokładnie wymieszaj.
Weź łyżkę mięsnej masy, rozpłaszcz ją w dłoniach. Na środek połóż łyżeczkę startej mozzarelli. Uformuj kotleta zamykając nadzienie serowe w środku.
Uformowane kotlety obtocz w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Mielone z mozzarellą smaż na klarowanym maśle - z każdej strony na złoty kolor.