Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z papryczkami Jalapeno

Mielone z papryczkami Jalapeno

Autor:

Przepisów i artykułów: 1095 Ocena: 13654

Dodano:

Odsłon: 229

Czyż nie wyglądają wspaniale, ich widok przyciąga każdego smakosza. Zapach z pieczenia unosi się po całym domu. Soczyste aromatyczne kotlety, faszerowane papryczką z dodatkiem serka, a to wszystko otulone aromatycznym boczkiem. Takie kotlety możemy przygotować na przeróżne uroczystości, święta lub niedzielny obiad.

Składniki

  • 1kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 9 szt. papryczek Jalapeno
  • 1 jajko
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 150 g serka śmietankowego
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 pomidor
  • 9 plastrów boczku parzonego
  • Sól
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mielone z papryczkami Jalapeno

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy, sól, majeranek, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy.

  2. 2.Serek przekładamy do naczynia, dodajemy pokrojonego drobną kostkę ogórka kiszonego oraz umytego pokrojonego również w drobną kostkę pomidora.

  3. 3. Papryczki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona.
    4. Każdą papryczkę faszerujemy farszem z serka i warzyw.

  4. 5. Z mięsa robimy placki, na którym układamy po jednej papryczce i zwijamy w kotlety, tak żeby papryczka została przykryta mięsem.

  5. 6. Następnie mięso owijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180°C.

  6. 7. Danie gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń