Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z pieczarkami

Mielone z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2739

Dodano:

Odsłon: 21774

Uwielbiamy mielone. Dzisiaj polecam wersję z pieczarkami :)

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego z łopatki
  • 1 kajzerka
  • szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki musztardy
  • 200 g pieczarek
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • Czosnek staropolski
  • Bułka tarta
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę moczymy w mleku. Dokładnie odciskamy i przeciskamy przez praskę.
    Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę i szklimy na łyżce oleju.
    Studzimy.
    Pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki przekładamy do malaksera i drobno mielimy.
    Do miski wrzucamy mięso, cebulę,pieczarki oraz bułkę.
    Wbijamy jajko dodajemy majonez i musztardę.
    Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
    Wszystko dokładnie mieszamy.
    Formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanej patelni na rumiano.
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń