Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy mielone. Dzisiaj polecam wersję z pieczarkami :)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 466
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 885
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 195
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 466
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 885
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 195
Składniki
Bułkę moczymy w mleku. Dokładnie odciskamy i przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę i szklimy na łyżce oleju. Studzimy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki przekładamy do malaksera i drobno mielimy. Do miski wrzucamy mięso, cebulę,pieczarki oraz bułkę. Wbijamy jajko dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanej patelni na rumiano. SMACZNEGO!!!