Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób nie wyobraża sobie pożywnego obiadu bez klasycznych kotletów mielonych. Jednak regularnie przyrządzane mogą się w końcu znudzić. Jest na to ratunek – mielone z pieczarkami. Danie wykonasz bardzo szybko, a główny czas jego przygotowania to pieczenie. Zapomnij o nieprzyjemnym zapachu smażonego mięsa w kuchni! Mielone z pieczarkami są soczyste, aromatyczne i zasmakują wszystkim domownikom.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7681
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2695
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7681
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2695
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
Zacznij pracę od przygotowania farszu. Obierz i posiekaj jedną cebulę i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Podsmażaj ją przez kilka minut na małym ogniu, aż stanie się przezroczysta. Umyj pieczarki i pokrój w plasterki, dorzuć do cebuli. Dodaj sól, czarny i ziołowy pieprz i smaż kilka minut, aż pieczarki zmiękną.
Do miski włóż mielone mięso. Drugą cebulę obierz i drobno posiekaj, dodaj do mięsa. Roztrzep jajka w miseczce i przelej do mięsa, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i czarnym pieprzem i wyrób mięso ręką, aż będzie zwarte i gładkie.
Z mięsnej masy uformuj kule, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszcz i zrób wgłębienie. Do każdego dołeczka włóż pieczarkowe nadzienie. Wstaw blachę do pieczenia na 25-30 minut i piecz w 180°C. Po tym czasie ostrożnie otwórz drzwiczki piekarnika, posyp mielone startym, żółtym serem i wstaw do pieca jeszcze na 7-10 minut. Dłuższe zapiekania sera może spowodować, że zamiast chrupiącego efektu, utworzy się twarda skorupa. Po upieczeniu wyjmij mielone z piekarnika i podawaj od razu. Będą pasowały do puree z ziemniaków lub kalafiora i mizerii.