Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inne mielone, zapiekane w piekarniku, mają niepowtarzalny smak. Polecam !
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2626
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2626
Składniki
Mięso mielone wrzucamy do miski, wbijajmy jajko, wsypujemy bułkę tartą, sól pieprz i bazylię. Wyrabiamy mięso jak na kotlety.
Kroimy ogórki na ćwiartki, paprykę w paski około 2 cm szerokości i mozzarellę w słupki.
Bierzemy trochę mięsa mielonego, rozpłaszczamy, na środek kładziemy ser, ćwiartkę ogórka i paseczek papryki. Następnie zlepiamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Powtarzamy czynność aż wyrobimy całe mięso mielone - u mnie wyszło 16 szt. Kroimy w bardzo cieniutkie plasterki słoninę wędzoną i układamy na każdym kotleciku po plasterku. Słonina nie pozwoli na wysuszenie mięsa a na dodatek doda wspaniałego aromatu lekko podwędzonego mięska.
Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez 50 min, kolejne 10 min zapiekamy z funkcją grilla w 220 stopniach
Smacznego :)