Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z serową niespodzianką to mięsne kulki idealne na obiad. Ciągnący się środek doskonale urozmaica tradycyjny przepis. Do tego mięso ma chrupiącą złocistą panierkę. To danie jest na tyle uniwersalne, że możesz je podgrzać w piekarniku przez kilkanaście minut, więc sprawdzi się jako obiad na kilka dni.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99086
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13744
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99086
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13744
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Składniki
Bułkę namocz w mleku, odczekaj kilka minut i dobrze odciśnij. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na odrobinie oleju. Odstaw do wystudzenia.
Do miski włóż mięso mielone. Dodaj odciśniętą bułkę, przestudzoną cebulę, majeranek, paprykę, sól i pieprz. Wyrób masę na jednolitą, miękką konsystencję.
Ser pokrój w małe kostki, aby po usmażeniu środek zrobił się ciągnący.
Nabierz porcję mięsa, spłaszcz ją w dłoniach. Na środku połóż kostkę sera i zlep mięso dookoła, tworząc kulkę. Każdą kulkę obtocz w bułce tartej.
Rozgrzej olej na patelni i smaż kulki na średnim ogniu, obracając aż staną się złote i chrupiące.