Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się tradycyjne kotlety mielone? Wypróbuj nasz przepis na klopsy z siemieniem lnianym. Ten jeden dodatkowy składnik daje ciekawy efekt – wypróbuj, czy przypadnie do gustu też twojej rodzinie.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 306
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30608
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 306
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30608
Składniki
Czosnek i cebulę obierz i pokój w drobną kostkę (czosnek najlepiej jest przecisnąć przez praskę). W misce umieść wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. Formuj okrągłe kulki z mięsa, a następnie delikatnie spłaszcz każdego kotleta. Na patelni rozgrzej porządnie olej, zmniejsz moc palnika i układaj kotlety mielone z siemieniem lnianym. Smaż na rumiano z obu stron.
Jeśli lubisz mielone z chrupiącą panierką, to każdego kotleta obtaczaj przed smażeniem w bułce tartej zmieszanej z siemieniem lnianym.
Pamiętaj, że bułkę tartą dodawaną do środka kotletów możesz zastąpić połową czerstwej bułki. Najlepiej namoczyć ją przez kilka minut w mleku, odcisnąć i pokruszyć. Reszta składników i etapy przygotowania kotletów wyglądają tak samo jak w przypadku mielonych z bułką tartą.
Mielone z siemieniem lnianym podawaj z gotowanymi ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem i ulubioną surówką lub buraczkami.