Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielonka w cieście to super pomysł na smaczny obiad na każdą kieszeń. Przygotujesz je z kilku plastrów mielonki i składników na ciasto, które przeważnie mamy w lodówce. Mielonka w cieście świenie smakuje w towarzystwie surówki i ziemniaków, może stanowić sycący i smaczny obiad dla całej rodziny.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13711
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13711
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy mleko oraz jajka, następnie wsypujemy przyprawy: czosnek granulowany, słodką paprykę, wędzoną paprykę, dodajemy również odrobinę soli oraz sporą ilość pieprzu, wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego. Pokrojone plastry mielonki zanurzamy w cieście i od razu smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoty kolor. Usmażoną mielonkę zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Tak przygotowane danie podajemy z ziemniakami i surówką.