Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z cielęcej łopatki podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8661
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8661
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Wymyte, osuszone mięso mielimy z czosnkiem i połową cebuli. Zmielone mięso doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i czarnym, dodajemy jajka i bułkę tartą wyrabiamy do dobrego połączenia się składników. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.
W między czasie gotujemy obrane, wymyte ziemniaki w osolonej wodzie. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w plasterki, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą dodajemy koper, śmietanę i mieszamy. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!