Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z cielęcej łopatki podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Wymyte, osuszone mięso mielimy z czosnkiem i połową cebuli. Zmielone mięso doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i czarnym, dodajemy jajka i bułkę tartą wyrabiamy do dobrego połączenia się składników. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.
W między czasie gotujemy obrane, wymyte ziemniaki w osolonej wodzie. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w plasterki, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą dodajemy koper, śmietanę i mieszamy. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!