Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z łopatki wieprzowej i kaczej piersi – pieczone na rozgrzanej płycie bez grama tłuszczu i podane z sałatką na bazie roszponki. Przepis pochodzi z 420. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 65
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 77
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 177
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 98
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 136
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 65
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 77
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 177
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 98
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 136
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na patelni na mocno rozgrzanym, klarowanym maśle. Dorzucić posiekany czosnek. Smażyć jeszcze przez chwilę, po czym odstawić.
Mięso pokroić na mniejsze kawałki i przepuścić przez maszynkę o średnich oczkach. Pod koniec dodać odciśniętą bułkę. Wybić jajko, dorzucić cebulę z czosnkiem i posiekaną miętę. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić.
Dłonie zwilżyć wodą. Uformować kotlety i upiec na grillu lub patelni grillowej (z każdej strony po 3-4 minuty).
Podawać z sałatką z roszponki, ogórka i pomidorków koktajlowych (składniki wystarczy wymieszać i polać domowym sosem winegret).