Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięsna lazania

Mięsna lazania

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 246

Dodano:

Odsłon: 342

Zaprasza na inną wersję lazanii
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz i drobno pokrój. Umyj papryki, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kosteczkę. Pieczarki oczyść i drobno posiekaj. Rozgrzej olej w większej patelni lub garnku i podsmaż cebulę. Dodaj paprykę i pieczarki. Smaż około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.

  2. Schab oczyść, pokrój na płaty i rozbij. Oprósz przyprawą do gyrosa. Boczek pokrój w cienkie plastry. Mozzarellę odsącz z zalewy, pokrój w plasterki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

  3. Naczynie żaroodporne posmaruj cienko olejem, Rozłóż kilka plastrów schabu (tak by schab przykrył dno naczynia). Nałóż połowę farszu, połowę mozzarelli oraz połowę boczku. Na to kolejna warstwa schabu, reszta farszy, reszta mozzarelli oraz reszta boczku. Na sam wierzch układamy resztę schabu. Pieczemy 90 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń