Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Cebulę obierz i drobno pokrój. Umyj papryki, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kosteczkę. Pieczarki oczyść i drobno posiekaj. Rozgrzej olej w większej patelni lub garnku i podsmaż cebulę. Dodaj paprykę i pieczarki. Smaż około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Schab oczyść, pokrój na płaty i rozbij. Oprósz przyprawą do gyrosa. Boczek pokrój w cienkie plastry. Mozzarellę odsącz z zalewy, pokrój w plasterki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Naczynie żaroodporne posmaruj cienko olejem, Rozłóż kilka plastrów schabu (tak by schab przykrył dno naczynia). Nałóż połowę farszu, połowę mozzarelli oraz połowę boczku. Na to kolejna warstwa schabu, reszta farszy, reszta mozzarelli oraz reszta boczku. Na sam wierzch układamy resztę schabu. Pieczemy 90 minut.