Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna mięsna roladka, można ją jeść na ciepło, z sosem, dobrze smakuje też na zimno, na kromce chleba. Robi się ją szybko (nie licząc czasu pieczenia), a i w lodówce może posiedzieć kilka dni, nie tracąc na wartości.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Do mięsa dodać mielona paprykę, jajka oraz odciśniętą bułkę, cebulę z czosnkiem. Doprawiać solą i pieprzem. Gdy masa z mięsa jest zbyt rzadka, dosypać bułki tartej. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Na papierze do pieczenia o wymiarach około 25x30min rozprowadzić mięso mielone (cienką warstwę). Na nim układać równomiernie plastry szynki i żółtego sera. Za pomocą papieru zwinąć mięso w roladę. Owinąć je papierem i przełożyć do keksówki. Roladę zapiekać w temperaturze 200st przez 45min. Następnie, na około 10-15min - do zarumienienia, z góry ściągnąć papier do pieczenia i włączyć termoobieg.