Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna mięsna roladka, można ją jeść na ciepło, z sosem, dobrze smakuje też na zimno, na kromce chleba. Robi się ją szybko (nie licząc czasu pieczenia), a i w lodówce może posiedzieć kilka dni, nie tracąc na wartości.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 683
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4176
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17399
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3257
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 217
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 683
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4176
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17399
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3257
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 217
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Do mięsa dodać mielona paprykę, jajka oraz odciśniętą bułkę, cebulę z czosnkiem. Doprawiać solą i pieprzem. Gdy masa z mięsa jest zbyt rzadka, dosypać bułki tartej. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Na papierze do pieczenia o wymiarach około 25x30min rozprowadzić mięso mielone (cienką warstwę). Na nim układać równomiernie plastry szynki i żółtego sera. Za pomocą papieru zwinąć mięso w roladę. Owinąć je papierem i przełożyć do keksówki. Roladę zapiekać w temperaturze 200st przez 45min. Następnie, na około 10-15min - do zarumienienia, z góry ściągnąć papier do pieczenia i włączyć termoobieg.