Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinie się już zaczął, dlatego proponuje pyszną roladę z cukinią oraz kurczakiem. Roladę można podać jako danie obiadowe na ciepło lub jako przekąskę na zimno.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem z odrobiną soli. 2. Dodajemy żółtka nadal ubijając. 3. Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczach, odciskamy sok i dodajemy do masy jajecznej. 4. Następnie ścieramy ser na tarce o dużych oczach i również dodajemy do masy. 5. Na koniec wsypujemy mąkę, doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. 6. Ciasto wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
7. W tym czasie co piecze się nam ciasto robimy farsz, cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 8. Mięso drobno kroimy, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka i dodajemy do cebuli. 9. Następnie dodajemy pokrojoną drobno paprykę oraz ogórki, 10 minut prużymy.
10. Ciasto po upieczeniu wykładamy na stół, układamy plasterki sera żółtego, na całej powierzchni ciasta oraz nakładamy farsz.
11. Na koniec układamy pokrojone w plasterki ser mozzarellę i zwijamy ciasto w roladę.
12. Układamy ponownie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 10 minut w 180°C.
13. Rolada gotowa. 14. Smacznego.