Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hilary pali tylko cygara i chociaż to nie najzdrowsze dożył do 99 lat . Dalej cieszy się zdrowiem i dzieli się z nami swoimi starymi przepisami. Mięso mielone Hilary robi zawsze w kształcie cygara i dodaje też duuużo czosnku. Ja proponuję mięsne cygara z przyprawą tandoori masala.
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21449
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 51
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 121
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21449
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 51
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 121
Składniki
8 sporych cygar. Jajko roztrzepać z przyprawą tandoori masala, dosypać bułkę tartą, wymieszać i dodać do zmielonego mięsa. Mięso przyprawić solą i pieprzem, dodać rosół lub wodę i dobrze wymieszać. Masę wyrabiać dokładnie rękoma kilka minut, aż będzie jednolita. Potem podzielić na osiem części z każdej formować cygara i obtoczyć w bułce tartej.
Cygara smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony do przyrumienienia. Idealnie smakują duszonymi warzywami. Smaczne są na ciepło i zimno.