Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięsny zawijaniec

Mięsny zawijaniec

Autor:

Przepisów i artykułów: 2646 Ocena: 20880

Dodano:

Odsłon: 549

Wykwintne danie na niedzielny obiad.

Składniki

  • filet z kurczaka 1 szt
  • parówka wędzona
  • Por 1 szt
  • Ser żółty 4 plasterki
  • świeża mięta
  • Rosół 1/2 szklanki
  • Masło 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mięsny zawijaniec

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Mięso delikatnie rozbić z solą i pieprzem z jednej strony. Następnie rozłożyć umyte wysuszone liście mięty, ser żółty i parówkę włożoną w środek pora. Zwinąć zraz i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać tłuszcz i włożyć gotowy zraz oprószony mąką. Usmażyć z obu stron na złoty kolor, następnie podlać rosołem i dusić na małym ogniu około 30 minut. Gotowy zrazik kroić ukośnie, podać w sosie własnym i ozdobić świeżą miętą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń