Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe podane, smakuje wyśmienicie :)
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 341
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 532
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 739
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 341
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 532
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 739
Składniki
Rolada: Do garnka wlewamy tyle wody aby woreczek ryżu był w niej całkowicie zanurzony. Wodę zagotowujemy ze szczyptą soli, wkładamy torebkę ryżu. Ryż gotujemy ok. 15 min. Ryż z rozciętej torebki przekładamy na sito, w celu odsączenia zbędnej wody. Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na oleju. Mięso mieszamy z ryżem i naszym farszem smarujemy wafel. Gdy wafel nam troszkę namoknie zwijamy go w roladę. Roladę kroimy w plastry, panierujemy w jajku i płatkach i podsmażamy na oleju. Sos z prawdziwków: Grzyby oczyszczamy Większe kroimy. Cebulę siekamy. Grzyby i cebulę przesmażamy na rozgrzanym maśle. Zalewamy bulionem. Dusimy kilkanaście minut. Zagęszczamy mąką, zabielamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i posiekanym szczypiorkiem. Chwilę podduszamy. Podajemy z naszą roladą.