Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe danie podajemy z chlebem i polane dowolnym sosem.
Ketchup każdy lubi a zanurzone w nim mięso jest pyszne, soczyste z dodatkiem...
Odsłon: 933
Kiedyś miałam okazję próbować gołąbków zawijanych w liście kiszonej kapusty....
Odsłon: 3188
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 9199
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 915
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 9199
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 915
Składniki
Kaszę jęczmienną i gryczaną oraz ryż płukamy w letniej wodzie, a następnie dodajemy mięso jajka i przyprawiamy do smaku. Wyrabiamy dokładnie mięsną masę. Z masy formułujemy średniej wielkości jajowate gałki- tak jak zrazy czy pulpety jak kto woli. Smażymy na oleju na rumiano. Mięso układamy w garnku na stojąco jeden koło drugiego i zalewamy wodą w której są rozpuszczone kostki rosołowe. Dusimy na małym ogniu 2 godziny, tak aby gałki wchłonęły wodę. Podajemy z dowolnym sosem u mnie pieczarkowy.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Udka faszerowane
Dania główne
Kociołek boloński
Dania główne
Szybkie danie z kurczakiem i makaronem
Dania główne
Roladki wieprzowe
Udka faszerowane
bardzo lubię takie udka, zmieniając składniki, za kazdym razem otrzymamy inne...
Odsłon: 39
Kociołek boloński
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 9199