Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe danie podajemy z chlebem i polane dowolnym sosem.
Dla wielbicieli śledzi kolejny przepis na ich przyrządzenie. Tym razem śledzi...
Odsłon: 2840
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 157
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 29
Dla wielbicieli śledzi kolejny przepis na ich przyrządzenie. Tym razem śledzi...
Odsłon: 2840
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 157
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 29
Składniki
Kaszę jęczmienną i gryczaną oraz ryż płukamy w letniej wodzie, a następnie dodajemy mięso jajka i przyprawiamy do smaku. Wyrabiamy dokładnie mięsną masę. Z masy formułujemy średniej wielkości jajowate gałki- tak jak zrazy czy pulpety jak kto woli. Smażymy na oleju na rumiano. Mięso układamy w garnku na stojąco jeden koło drugiego i zalewamy wodą w której są rozpuszczone kostki rosołowe. Dusimy na małym ogniu 2 godziny, tak aby gałki wchłonęły wodę. Podajemy z dowolnym sosem u mnie pieczarkowy.