Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe danie podajemy z chlebem i polane dowolnym sosem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1111
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1107
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13097
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1111
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1107
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13097
Składniki
Kaszę jęczmienną i gryczaną oraz ryż płukamy w letniej wodzie, a następnie dodajemy mięso jajka i przyprawiamy do smaku. Wyrabiamy dokładnie mięsną masę. Z masy formułujemy średniej wielkości jajowate gałki- tak jak zrazy czy pulpety jak kto woli. Smażymy na oleju na rumiano. Mięso układamy w garnku na stojąco jeden koło drugiego i zalewamy wodą w której są rozpuszczone kostki rosołowe. Dusimy na małym ogniu 2 godziny, tak aby gałki wchłonęły wodę. Podajemy z dowolnym sosem u mnie pieczarkowy.