Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe danie podajemy z chlebem i polane dowolnym sosem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327958
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327958
Składniki
Kaszę jęczmienną i gryczaną oraz ryż płukamy w letniej wodzie, a następnie dodajemy mięso jajka i przyprawiamy do smaku. Wyrabiamy dokładnie mięsną masę. Z masy formułujemy średniej wielkości jajowate gałki- tak jak zrazy czy pulpety jak kto woli. Smażymy na oleju na rumiano. Mięso układamy w garnku na stojąco jeden koło drugiego i zalewamy wodą w której są rozpuszczone kostki rosołowe. Dusimy na małym ogniu 2 godziny, tak aby gałki wchłonęły wodę. Podajemy z dowolnym sosem u mnie pieczarkowy.