Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe danie podajemy z chlebem i polane dowolnym sosem.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 291
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 1408
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 291
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 1408
Składniki
Kaszę jęczmienną i gryczaną oraz ryż płukamy w letniej wodzie, a następnie dodajemy mięso jajka i przyprawiamy do smaku. Wyrabiamy dokładnie mięsną masę. Z masy formułujemy średniej wielkości jajowate gałki- tak jak zrazy czy pulpety jak kto woli. Smażymy na oleju na rumiano. Mięso układamy w garnku na stojąco jeden koło drugiego i zalewamy wodą w której są rozpuszczone kostki rosołowe. Dusimy na małym ogniu 2 godziny, tak aby gałki wchłonęły wodę. Podajemy z dowolnym sosem u mnie pieczarkowy.