Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo dobra i tania potrawa obiadowa. Na pewno będzie to doskonałe danie na różne okazje.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3785
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41759
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 447
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3785
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41759
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 447
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Mięso przekładam do miski, dodaję przyprawy i surowe jajko oraz namoczoną czerstwą bułkę. Wyrabiam dokładnie masę.
Jajka gotujemy na twardo i obieram ze skorupek.
Formę dokładnie smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
Wykładamy dno formy na grubość ok. 1,5 cm, mięsem po czym wkładam jajka i posypujemy startym serem.
Przykrywam jajka cienką warstwą mięsa z góry. Całość pieczeni posypuję papryką słodką i dokładamy pokrojone jabłka. Wkładamy przygotowaną pieczeń do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. na 45-50 minut.
Jak już jest mięso upieczone to pieczeń wyjmujemy, kroimy i podajemy na gorąco np. z kluseczkami. Smacznego