Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo dobra i tania potrawa obiadowa. Na pewno będzie to doskonałe danie na różne okazje.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11912
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11912
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Składniki
Mięso przekładam do miski, dodaję przyprawy i surowe jajko oraz namoczoną czerstwą bułkę. Wyrabiam dokładnie masę.
Jajka gotujemy na twardo i obieram ze skorupek.
Formę dokładnie smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
Wykładamy dno formy na grubość ok. 1,5 cm, mięsem po czym wkładam jajka i posypujemy startym serem.
Przykrywam jajka cienką warstwą mięsa z góry. Całość pieczeni posypuję papryką słodką i dokładamy pokrojone jabłka. Wkładamy przygotowaną pieczeń do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. na 45-50 minut.
Jak już jest mięso upieczone to pieczeń wyjmujemy, kroimy i podajemy na gorąco np. z kluseczkami. Smacznego