Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo dobra i tania potrawa obiadowa. Na pewno będzie to doskonałe danie na różne okazje.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1826
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4651
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1826
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4651
Składniki
Mięso przekładam do miski, dodaję przyprawy i surowe jajko oraz namoczoną czerstwą bułkę. Wyrabiam dokładnie masę.
Jajka gotujemy na twardo i obieram ze skorupek.
Formę dokładnie smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
Wykładamy dno formy na grubość ok. 1,5 cm, mięsem po czym wkładam jajka i posypujemy startym serem.
Przykrywam jajka cienką warstwą mięsa z góry. Całość pieczeni posypuję papryką słodką i dokładamy pokrojone jabłka. Wkładamy przygotowaną pieczeń do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. na 45-50 minut.
Jak już jest mięso upieczone to pieczeń wyjmujemy, kroimy i podajemy na gorąco np. z kluseczkami. Smacznego