Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo dobra i tania potrawa obiadowa. Na pewno będzie to doskonałe danie na różne okazje.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso przekładam do miski, dodaję przyprawy i surowe jajko oraz namoczoną czerstwą bułkę. Wyrabiam dokładnie masę.
Jajka gotujemy na twardo i obieram ze skorupek.
Formę dokładnie smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
Wykładamy dno formy na grubość ok. 1,5 cm, mięsem po czym wkładam jajka i posypujemy startym serem.
Przykrywam jajka cienką warstwą mięsa z góry. Całość pieczeni posypuję papryką słodką i dokładamy pokrojone jabłka. Wkładamy przygotowaną pieczeń do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. na 45-50 minut.
Jak już jest mięso upieczone to pieczeń wyjmujemy, kroimy i podajemy na gorąco np. z kluseczkami. Smacznego