Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo dobra i tania potrawa obiadowa. Na pewno będzie to doskonałe danie na różne okazje.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1362
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12696
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1362
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12696
Składniki
Mięso przekładam do miski, dodaję przyprawy i surowe jajko oraz namoczoną czerstwą bułkę. Wyrabiam dokładnie masę.
Jajka gotujemy na twardo i obieram ze skorupek.
Formę dokładnie smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
Wykładamy dno formy na grubość ok. 1,5 cm, mięsem po czym wkładam jajka i posypujemy startym serem.
Przykrywam jajka cienką warstwą mięsa z góry. Całość pieczeni posypuję papryką słodką i dokładamy pokrojone jabłka. Wkładamy przygotowaną pieczeń do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. na 45-50 minut.
Jak już jest mięso upieczone to pieczeń wyjmujemy, kroimy i podajemy na gorąco np. z kluseczkami. Smacznego