Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso od szynki w ostrym sosie.

Mięso od szynki w ostrym sosie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18063

Dodano:

Odsłon: 10600

Polecam tak przygotowane mięsko:)

Składniki

  • mięso wp.od szynki 1kg
  • przyprawa do gulaszu 2 łyżki
  • 1 łyżka suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
  • 1,5 łyżki pasta paprykowa słodka
  • 1 łyżka pasta paprykowa ostra
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 kopiata łyżka mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz i sól do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mięso od szynki w ostrym sosie.

Przygotowanie

  1. Mięso pociąć na większe części,dać do garnka.
    Dodać wszystkie przyprawy jak pasty paprykowe,czosnek przeciśnięty przez praskę,suszone pomidory z bazylią,pieprz i wymieszać.


    Zostawić na 2 godz.po tym czasie podlać wodą i dusić do miękkości mięsa.
    Kiedy mięso jest już miękkie robimy sos,mąkę roztrzepać z odrobiną zimnej wodu oraz dodać śmietanę.
    Wlać do sosu ,doprawić do smaku.





    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anikana 23 listopada 2019 Fajnie, tylko te pasty paprykowe trzeba sobie przywieźć z Węgier. Albo szukać w dziwnych sklepach. Bo papryka w proszku to kompletnie nie to.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 31 października 2019 Oj kochana mięska w sosie mogłabym jeść na okrągło :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 30 października 2019 Dzisiaj u Ciebie same pysznosci Kochana, ale jak na ostro to chetnie wykorzystam przepis. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń