Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso wp.od szynki w ketchupie pod pieczarkami.

Mięso wp.od szynki w ketchupie pod pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17594

Dodano:

Odsłon: 1456

Pyszne połączenie mięsa pieczonego w ketchupie z pieczarkami.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • mięso wp. od szynki około 1kg
  • pieczarki 50dkg
  • cebula 3szt
  • ketchup 200ml
  • smalec lub inny tłuszcz 2 łyżki
  • Pieprz ziołowy sól
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mięso wp.od szynki w ketchupie pod pieczarkami.

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w cm plastry.Wymieszać z ketchupem i dać na 3 godz.do lodówki

    Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w plasterki ,dodać peczarki grubo pokrojone i usmażyć.Doprawić do smaku.

    Mięso wyłożyć do formy i zapiekać w 200st,do jego miękkości.
    Pod koniec pieczenia wyłożyć na wierzch usmażone pieczarki i zapiec 10min.
    Przed podaniem można polać po wierzchu ketchupem w celu wzmocnienia smaku.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń