Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowane mięso z mostku wieprzowego (żeberka) podane z sosem i kaszą gryczaną oraz z sałatką z czerwonej kapusty.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8381
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2918
Polecam.
Odsłon: 1627
Polecam.
Odsłon: 475
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8381
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2918
Polecam.
Odsłon: 1627
Polecam.
Odsłon: 475
Składniki
Wymyte żeberka gotujemy do miękkości mięsa. Po ugotowaniu oddzielamy mięso od kości. Mięso kroimy w kawałki. Na wywarze z gotowania gotujemy sos. Do gotującego się wywaru dodajemy liście laurowe, ziele angielskie ciemny sos sojowy i mięso pokrojone w kawałki. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujący się sos zagęszczamy mąką.
W między czasie parzymy kaszę i robimy sałatkę z czerwonej kapusty, kapustę szatkujemy dodajemy pokrojoną cebule i z odrobiną wody dusimy w garnczku do miękkości kapusty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Gotowy sos podajemy z kaszą i sałatką z czerwonej kapusty. Smacznego !!!