Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowane mięso z mostku wieprzowego (żeberka) podane z sosem i kaszą gryczaną oraz z sałatką z czerwonej kapusty.
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 588
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2411
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 588
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2411
Składniki
Wymyte żeberka gotujemy do miękkości mięsa. Po ugotowaniu oddzielamy mięso od kości. Mięso kroimy w kawałki. Na wywarze z gotowania gotujemy sos. Do gotującego się wywaru dodajemy liście laurowe, ziele angielskie ciemny sos sojowy i mięso pokrojone w kawałki. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujący się sos zagęszczamy mąką.
W między czasie parzymy kaszę i robimy sałatkę z czerwonej kapusty, kapustę szatkujemy dodajemy pokrojoną cebule i z odrobiną wody dusimy w garnczku do miękkości kapusty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Gotowy sos podajemy z kaszą i sałatką z czerwonej kapusty. Smacznego !!!