Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-02-2018
To najlepiej przyrządzona kasza jaką robiłam :) Do pęczaku dodałam amarantus i komosę ryżową. Taką mieszankę kasz połączyłam z pestkami słonecznika i dyni oraz z krótko podsmażonymi warzywami - marchewką, cebulą i brokułem. Naprawdę genialne smakowo połączenie a przy tym bardzo zdrowe.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8776
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8776
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Składniki
Do rondelka wlać wodę, posolić, wsypać kaszę pęczak, gotować pod przykryciem 10 minut, Po tym czasie dosypać amarantus, gotować następne 10 minut, dosypać komosę ryżową, gotować jeszcze 5 minut. Zostawić pod przykryciem jeszcze na 10 minut.
Marchew pokroić w cienkie słupki. Cebulę pokroić w kostkę. Brokuł podzielić na małe różyczki.
Na patelnię wlać oliwę, wsypać marchew i cebulę, mieszając podsmażyć ok. 1 minuty. Dodać brokuł, mieszając smażyć jeszcze ok. 2-3 minut. Warzywa połączyć z kaszą, wymieszać. Można podawać zarówno jako osobne danie jak i jako dodatek do mięsa czy ryby.